H-2481 Velence Panoráma út 36. | Telefon:+36 30 6009177 | E-mail cím: tjmarianna@gmail.com szentbenedictus.borrend@gmail.com

Hírek - Események - Média megjelenések

Fejér Vármegye Bora – 2024

megosztva itt: Hírek - Események
Fejér Vármegye Bora – 2024

Idén is megválasztották Fejér Vármegye Borát!

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg a Fejér Vármegye Bora versenyt, így idén immár második alkalommal mérették meg boraikat vármegyénk legjobb borászai.
A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend és a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend szervezésében lezajlott megmérettetésen a borászok négy kategóriában – rosé, vörös, fehér és desszert bor – nevezhették boraikat.
Fejér Vármegye Bora ebben az esztendőben a pázmándi Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok 2023-as Sauvignon Blanc-ja lett, mellyel Turcsányi Sándorné Mariann, a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend elnök-nagymestere, valamint Kupi László, a lovagrend kancellárja ajándékozott meg a mai napon nálam tett látogatásuk alkalmával.
Elnök asszonytól és kancellár úrtól átvehettem egy szép kiadványt is, amely a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend – a vármegye legrégebbi borrendje – 30 esztendős jubileuma alkalmából készült.
Vörösbor kategóriában a Koncsek Családi Pince 2022-es Kékfrankosa, a fehérborok között a Geszler Családi Pincészet 2023-as Móri Zöldveltelinije, a rosékból az Agárdi Csóbor Pincészet 2023 Kékfrankos Roséja, a desszert borokból pedig a Paulus Molnár Borház – Paulus Icewine Selection (Generosaja) vehette át kategóriájában a legjobbnak járó díjat.
Köszönjük a verseny lebonyolításában résztvevők munkáját és valamennyi borász pályázatát!
Szívből gratulálok minden díjazottnak!

Dr. Molnár Krisztián