H-2481 Velence Panoráma út 36. | Telefon:+36 30 6009177 | E-mail cím: tjmarianna@gmail.com szentbenedictus.borrend@gmail.com

Hírek - Események - Média megjelenések

Velencei-tavi Borászat látogatás 2024.06.24.

megosztva itt: Hírek - Események
Velencei-tavi Borászat látogatás     2024.06.24.
L. Simon László borlovagtársunk szíves meghívására szakmai kiránduláson vettünk részt a Gárdonyi, Bikavölgyi úti borászatban.
A borászat bejárásában Kujbusz Richárd ügyvezető, a borok megismerésében Győrfi Géza és Dobos Ferenc borászok voltak segítségünkre.
A 2024. évi Fejér vármegyei borversenyen elért eredmények alapján a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend Nagytanácsa a borászat Billegető Cankó nevű 2023-as évjáratú rajnai rizlingjét választotta zászlósbornak. Az erről szóló emléklapot, egy rövid köszöntő keretében átadtuk L. Simon László barátunknak.
Nagy örömünkre elkészült a borlovagrend 30 évét bemutató emlékkönyv, amit egy kis rögtönzött ünneplés során átadtunk a jelenlevő borlovagoknak.
A kóstolandó borok sorát egy frizzante nyitotta, majd Irsai, Cserszegi, Rajnai, Chardonnay következett, utána váltottunk egy roséra és végül megkóstoltuk a syrah-t. Gyönyörű sor volt, mindenki elismeréssel ízlelgette a kiváló borokat.
Közben megcsodáltuk a kóstolóterem helyi madarakat ábrázoló faliképeit, végül a panzió terasza előtt készítettünk egy csoportképet, megörökítve a pompás hangulatot.
Köszönjük a meghívást, a vendéglátást és a baráti hangulatú borkóstolást.