H-2481 Velence Panoráma út 36. | Telefon:+36 30 6009177 | E-mail cím: tjmarianna@gmail.com szentbenedictus.borrend@gmail.com

Hírek - Események - Média megjelenések

Fejér Vármegye Bora borversenyt hirdettek

megosztva itt: Hírek - Események

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hirdetik meg a Fejér Vármegye Bora versenyt – erről számolt be Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dinnyés Ferenc, a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend nagymestere és Törő Gábor országgyűlési képviselő a Vármegyeházán.

Fejér Vármegye Bora borversenyt hirdettek

„Fejér megye büszke lehet a természeti és kulturális adottságaira és azokra a részeire, amelyek a szőlészeti és borászati kultúrának fontos színhelyei. Elég csak a Móri borvidékre, vagy az Etyek-Budai borvidékre gondolnunk” – emelte ki Dr. Molnár Krisztián.

A Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke hozzátette, hogy az elmúlt időszakban kiválóan szerepeltek a Fejér vármegyei borok a versenyeken, azonban eddig nem létezett hivatalosan “Fejér Vármegye Bora”, most ezt a hiányt szeretnék pótolni, ezért a Noé-hegyi Szent István Borlovagrenddel és a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrenddel közösen elindítják a „Fejér Vármegye Bora” borversenyt.

Ezt a címet egy éven keresztül, a következő versenyig viselheti majd a termelő, ebben az esztendőben pedig ez lesz a vármegye hivatalos bora – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.

 

Dinnyés Ferenc, a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend elnök-nagymestere a versennyel kapcsolatban elmondta: a szokásos minősítéseknek megfelelően bírálják a borokat fehér, rozé, vörös és pezsgő kategóriában (legalább 10 minta esetén), ezen kívül különdíjat is megállapítanak, továbbá egy bor a „Fejér Vármegye Bora” címet is elnyerheti.
A mintákat május 2-a és május 9-e között több helyszínen – így a KÖFÉM Művelődési Házban; Kápolnásnyéken, a Gárdonyi utca 13. szám alatt Kupi Lászlónál (+3620/3904865), illetve a móri és etyeki hegyközségeknél – lehet leadni. A nevezési díj mintánként 2000 forint.

Törő Gábor országgyűlési képviselő a tájékoztatón elmondta: a szőlészek, borászok számára fontosak a promóciós lehetőségek is, ez a verseny pedig kiváló alkalom lesz arra is, hogy hírnevet szerezzenek boraiknak.