H-2481 Velence Panoráma út 36. | Telefon:+36 30 6009177 | E-mail cím: tjmarianna@gmail.com szentbenedictus.borrend@gmail.com

Archive for június 2024

Fejér Vármegye Bora – 2024

megosztva itt: Hírek - Események
Fejér Vármegye Bora – 2024

Idén is megválasztották Fejér Vármegye Borát!

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg a Fejér Vármegye Bora versenyt, így idén immár második alkalommal mérették meg boraikat vármegyénk legjobb borászai.
A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend és a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend szervezésében lezajlott megmérettetésen a borászok négy kategóriában – rosé, vörös, fehér és desszert bor – nevezhették boraikat.
Fejér Vármegye Bora ebben az esztendőben a pázmándi Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok 2023-as Sauvignon Blanc-ja lett, mellyel Turcsányi Sándorné Mariann, a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend elnök-nagymestere, valamint Kupi László, a lovagrend kancellárja ajándékozott meg a mai napon nálam tett látogatásuk alkalmával.
Elnök asszonytól és kancellár úrtól átvehettem egy szép kiadványt is, amely a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend – a vármegye legrégebbi borrendje – 30 esztendős jubileuma alkalmából készült.
Vörösbor kategóriában a Koncsek Családi Pince 2022-es Kékfrankosa, a fehérborok között a Geszler Családi Pincészet 2023-as Móri Zöldveltelinije, a rosékból az Agárdi Csóbor Pincészet 2023 Kékfrankos Roséja, a desszert borokból pedig a Paulus Molnár Borház – Paulus Icewine Selection (Generosaja) vehette át kategóriájában a legjobbnak járó díjat.
Köszönjük a verseny lebonyolításában résztvevők munkáját és valamennyi borász pályázatát!
Szívből gratulálok minden díjazottnak!

Dr. Molnár Krisztián

Bővebben >>

Velencei-tavi Borászat látogatás 2024.06.24.

megosztva itt: Hírek - Események
Velencei-tavi Borászat látogatás     2024.06.24.
L. Simon László borlovagtársunk szíves meghívására szakmai kiránduláson vettünk részt a Gárdonyi, Bikavölgyi úti borászatban.
A borászat bejárásában Kujbusz Richárd ügyvezető, a borok megismerésében Győrfi Géza és Dobos Ferenc borászok voltak segítségünkre.
A 2024. évi Fejér vármegyei borversenyen elért eredmények alapján a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend Nagytanácsa a borászat Billegető Cankó nevű 2023-as évjáratú rajnai rizlingjét választotta zászlósbornak. Az erről szóló emléklapot, egy rövid köszöntő keretében átadtuk L. Simon László barátunknak.
Nagy örömünkre elkészült a borlovagrend 30 évét bemutató emlékkönyv, amit egy kis rögtönzött ünneplés során átadtunk a jelenlevő borlovagoknak.
A kóstolandó borok sorát egy frizzante nyitotta, majd Irsai, Cserszegi, Rajnai, Chardonnay következett, utána váltottunk egy roséra és végül megkóstoltuk a syrah-t. Gyönyörű sor volt, mindenki elismeréssel ízlelgette a kiváló borokat.
Közben megcsodáltuk a kóstolóterem helyi madarakat ábrázoló faliképeit, végül a panzió terasza előtt készítettünk egy csoportképet, megörökítve a pompás hangulatot.
Köszönjük a meghívást, a vendéglátást és a baráti hangulatú borkóstolást.
Bővebben >>

2024.06.03. Fejér Vármegye Bora – Díjátadó

megosztva itt: Hírek - Események
2024.06.03. Fejér Vármegye Bora – Díjátadó
2024. június 3-án tartottuk a “Fejér Vármegye Bora 2024 ” díjátadó ünnepségét a Vármegyeházban, 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Az alábbi különdíjak kerültek átadásra:
Legjobb fehérbor: Geszler Családi Pincészet – Móri Zöldveltelini 2023
Legjobb rozébor : Agárdi Csóbor Pincészet – Kékfrankos Rosé 2023
Legjobb vörösbor : Koncsek Családi Pince – Kékfrankos 2022
Legjobb desszertbor : Paulus Molnár Borház – Paulus Icewine Selection (Generosa) 2021
és
Fejér Vármegye Bora: Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok – Sauvignon Blanc 2023
Gratulálunk a borászoknak!
.
Bővebben >>

Szent Orbán nap 2024. június 1.

megosztva itt: Hírek - Események
Szent Orbán nap 2024. június 1.
Szent Orbán nap Kápolnásnyéken és Velencén, a Bencehegyen.
Társ borrendek és borbarátok, köszönjük, hogy eljöttetek és velünk ünnepeltetek.

Borivók Társasága.

A Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend hagyományos Szent Orbán Napi Hegyünnepén jártunk Kápolnásnyéken és Velencén. Köszönjük a meghívást, örömmel vettünk részt ezen a kiváló eseményen!
Bővebben >>